facebook Pawshoot

Hondenfotografie foto bewerken gratis tips

augustus 16, 2021

Pawshoot, hondenfotografie foto bewerken? U heeft vast en zeker al eens foto’s voorbij zien komen van Pawshoot hondenfotografie op facebook of op Instagram.Natuurlijk zijn onze 2 websites Pawshoot en Our Treasure Photography ook een bron van prachtige hondenfoto’s. De afgebeelde foto’s zijn eindproducten, waarbij we natuurlijk na een fotoshoot onze foto’s vakkundig bewerken om zo tot het mooiste resultaat te komen. Op deze manier hebben onze klanten een blijvende mooie herinerring aan de fotoshoot.

Hondenfotografie foto bewerken tot “het perfecte Plaatje”,

wat gebeurt er allemaal achter de schermen nadat wij een fotoshoot deden en hoe helpt hondenfotografie foto bewerken?. Het zou fantastisch zijn als we konden zeggen dat al onze foto’s perfect zijn zoals we ze namen, rechtstreeks uit de camera … Spijtig genoeg is dat niet zo. Om eerlijk te zijn, vandaag de dag is fotografie niet enkel meer de foto die van het “filmrolletje” komt. Een hele hoop acties moeten ondernomen worden achter de schermen tijdens het bewerken van de foto’s. Enkel op die manier kan je het volledige potentieel uit de foto halen. Pawshoot en Our Treasure Photography, willen met overtuiging telkens weer zorgen voor de “perfecte foto” waar ons belangrijkste onderwerp, de hond of het paard, naar voor moet komen in de setting of het decor. We geven onze klanten graag enkel de foto’s waar we van weten en voelen dat deze foto weergeeft wat onze klant zoekt. Bij onderstaande Voor en na foto kan u zien wat het effect is van onze bewerkingen, de hond komt veel mooier over en verdwijnt niet in de achtergrond, ook de kleuren worden vaak meer passend gemaakt en hierdoor zal de achtergrond minder overheersen. De ene foto heeft natuurlijk minder bewerkingen nodig dan de andere.

hondenfotografie foto bewerken

Soms zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken in hondenfotografie foto bewerken.

Enkele tweaks aan een foto kunnen al een enorm verschil brengen. Soms is de achtergrond zo overheersend door het licht of de kleur dat we gewoon meer de achtergrond opmerken dan het uiteindelijke onderwerp, net daar komen onze bewerkingen van pas. Vaak is het weer ook een spelbreker en moeten we bij donker sober weer de foto net iets warmer maken, of op een zonnige dag waar de zon lekker fel schijnt, moeten we de foto net iets koeler gaan maken.  

Wat we bijvoorbeeld nooit doen als bewerkingen:

 • Het onderwerp smaller of breder maken
 • De kleur van de hond veranderen
 • Het onderwerp op een nieuwe achtergrond plaatsen
 • De expressie van het dier veranderen
 • Schoonheidsfoutjes weghalen (we laten het dier zoals het dier is)

Welke bewerkingen doen we dan wel:

In het algemeen:

 • De foto’s oplichten
 • Kleur correctie
 • Licht toevoegen of wegnemen
 • Schaduwen oplichten
 • Het onderwerp meer naar voor laten komen
 • Storende elementen verwijderen (paaltje/persoon…)

Voor honden:

 • Verwijderen halsband
 • Oogvocht wegwerken (bijvoorbeeld dwergkeesjes)
 • Haar verwijderen dat de ogen teveel bedekt
 • De tandjes iets witter maken
 • De ogen lichter maken
 • Modder of vuil verwijderen
 • De vacht iets helderder maken

En natuurlijk nog veel meer, maar als je onze volledige workflow wil leren kennen kan je via een workshop altijd bijleren! Twijfel niet, Pawshoot en Our Treasure Photography zijn reeds voor vele klanten een gevestigde waarde en met onze eigen afdrukmogelijkheden, 2 fotografen en oneindig veel mogelijkheden kunnen wij u steeds verder helpen, zowel als u interesse heeft in hondenfotografie als dat u prachtige foto’s wil van uw favoriet huisdier. Na een opleiding bij Claudio Piccoli mogen wij ons ook gecertificieerd “Master in Dog Photography” noemen. Volg zeker onze blog voor tips en tricks, weetjes en meer !

Volg zeker onze facebook pagina, instagram en website voor meer blog artikelen en nieuws.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *