facebook Pawshoot

Hondenfotografie? Waarom die extra tas koffie loont?

juli 23, 2021

Ontdek waarom “rise and shine” van jouw hondenfoto’s een uniek portret maken.

 

 

Laten we eerlijk zijn, opstaan en camera klaar maken voordat de zon opkomt – vooral op een vrije dag – is misschien niet het perfecte plaatje van jouw vrije dag om jouw hond(en) op foto te laten zetten.

 

 

Maar wat als we je nu vertellen dat een zonsopgang de perfectie is voor jouw honden, pawshoot hondenfotografie kan je nu al vertellen dat het vroege opstaan voor honderd procent waard is om ’s morgens vroeg die wekker extra vroeg te zetten en een extra kop koffie te drinken.

 

 

In deze eerste blog van onze reeks pawshoot hondenfotografie blog vertellen we de redenen waarom het gouden uur (komt 2 maal daags voor) het ideale moment is om jouw hond op foto te zetten.

 

 

Zacht, mooi, hartverwarmend, zaaaaaalig, rustig, zijn de eerste woorden die in ons opkomen als we onze foto’s in de camera bekijken alvorens we ze proffesioneel bewerken.

 

 

Hier kan je ontdekken waarom wij ’s morgens het gouden uur als perfect aanschouwen om uw fotoshoot voor uw hond te vereeuwigen op foto.

 

 

Geen hitte, geen last, geen hangende tong

 

 

Een eerste en misschien ook wel de beste reden voor het welzijn van uw hond voor onze vroege ochtend shoots zijn de warme temperaturen die we tijdens de zomermaanden kennen.

 

 

Als het overdag meer dan 25 graden is kan je dierbare viervoeter al snel beginnen hijgen om zo zijn of haar warmte kwijt te krijgen, dit is niet erg maar een ver uithangende tong is niet ideaal voor het perfecte hondenportret. Het is ook gewoon niet aangenaam voor jouw hond om dan in deze hitte te moeten vertoeven. Naast de hijgende honden en tongfoto’s kan de extreme warmte ook gevaarlijk zijn voor uw hond. Denk maar aan de warme ondergrond, de warme vacht … Dit willen we uw hond natuurlijk besparen. Daarnaast zal de stress (hittestress), uitputting, of hitteberoerte kunnen voorkomen tijdens de fotoshoot en pawshoot hondenfotografie draagt het welzijn van uw hond(en) nu eenmaal hoog in het vaandel.

 

 

Als we de honden fotografie sessie vroeg in de ochtend plannen kan uw hond rustig in een koele omgeving poseren voor prachtige foto’s ! 

 

 

Geen drukte of overbevolking tijdens een gouden uur honden shoot !

 

 

Tevens zal het vroege uur ook betekenen dat uw hond geen last heeft van de vele bezoekers, wandelaars op de locatie. In de ochtenduren of tijdens het gouden uur zijn op de meeste locaties het aantal passanten zeer gering tot bijna nihil, waardoor Pawshoot fotografie en u ons volledig kunnen focussen op uw hond.

 

 

Zeker bij honden die angstig zijn, niet met andere honden kunnen of gewoon erg gericht zijn op hun baasjes is dit een ideale situatie, in de meeste parken, bossen etc vermijden we op deze manier contact met andere mensen of dieren. Meestal ziet Pawshoot hondenfotografie tijdens een gouden uur shoot enkel de hond(en) die komen voor een shoot vergezeld van hun baasje(s). Perfect !!! Niet ???

 

 

Het mooiste licht tijdens het gouden uur!

 

 

Pawshoot hondenfotografie plant zijn honden fotoshoots steeds zo veel mogelijk tijdens het gouden uur, dat 2 maal daags voorkomt.

 

 

’s Ochtends gedurende ongeveer 2 uur na zonsopgang en ’s avonds gedurende de 2 laatse uren voor zonsondergang … Natuurlijk is de zonsondergang ook spectaculair en nemen we die ook regelmatig graag mee.

 

 

Dit doet pawshoot hondenfotografie omdat tijdens deze momenten het licht het mooiste en zacht is, dit doordat de zon laag en zacht zijn licht afgeeft. Dit voorkomt “harde” schaduwen op uw hond of het tegenovergestelde, dat de witte vacht als een felle lichtstip op de foto komt.

 

 

We kunnen u wel vertellen waarom we uit technisch standpunt het Gouden uur als voorkeur hebben maar pawshoot is vooral aangetrokken tot de pracht en zachtheid van het licht tijdens het gouden uur ! Het is dan ook een zacht, difuus licht dat we meestal niet zien en wie kan er nu zeggen dat er niets magisch is aan een prachtige zonsondergang?

 

 

Hebben we je kunnen overtuigen?

 

 

Waarom het loont om vroeg op te staan voor een hondenshoot bij Pawshoot ? Dan nodigen wij u graag uit om een kijkje te nemen in ons portfolio of neem gewoon contact met ons op.

 

 

Dan boeken wij samen met jou, op maat een fotoshoot in de vroege uren om jouw prachtige hond op foto te zetten!

 

 

Volg zeker onze blog die gevuld zal worden met tips en tricks, interesse om zelf als hondenfotograaf bij te leren ?

 

 

Pawshoot hondenfotografie start binnenkort met opleidingen en workshops voor de beginner tot de gevorderde fotograaf ! 

 

 

Volg zeker onze facebook pagina, instagram en website voor meer blog artikelen en nieuws.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *